Mooi weer en stralende gezichten bij de pupillenfinale!

Na vorig jaar AV23 (vanwege ons 100 jaar bestaan) was dit jaar de beurt aan SAV in Grootebroek om de pupillenfinale te organiseren. Bij alle categorieën deed een team van AV23 mee, dus de dag was eigenlijk bij voorbaat al geslaagd. En met perfect weer, een prima sfeer en goede prestaties van onze atleten werd het alleen nog maar leuker.

Nadat iedereen in de buurt van de baan een parkeerplek had gevonden, begon deze finaledag traditiegetrouw met de vlaggenparade. Daarbij vielen we niet alleen op door de grote groep, maar ook door onze speciale pupillenfinale 2024 shirts – dit jaar blauw voor de afwisseling.

Veel PR’s
Om 11.00 uur startte de wedstrijd met de 4*40m estafette van de jongens B en het verspringen van de jongens en meisjes van de A1. Er volgde een mooie wedstrijd met heel veel PR’s, te veel om op te noemen. Soms waren er wat bleke gezichtjes vooraf (van de spanning), maar vooral veel stralende gezichten deze dag. Helemaal toen de kinderen na afloop een gratis ijsje mochten halen.

Het enige minpuntje was misschien een botsing en een valpartij tijdens de sprint bij de jongens mini’s. Jip werd door de jongen die in de baan naast hem gestart was ruw uit zijn baan gelopen. Vervolgens mocht Jip van de jury wel herkansen en liep hij alsnog een nieuw PR!

Bekers en medailles voor AV23
Gelukkig hadden we de nieuwe AV23 vlag mee, want er waren veel bekers en medailles voor onze atleten. Bij de meiden stonden drie teams zelfs op de hoogste podiumplek te stralen: de mini’s, B en A2. Verder waren er prijzen voor de teams van de jongens én meisjes C en de jongens A2. Individueel konden Vinz (C-pup), Milou (B), Hugo en Niyaz (A1) en Chloé en Rayan (A2) met hun medaille en AV23 vlag op het podium.

Een 20 jaar oud clubrecord gebroken
Een bijzondere vermelding zijn de twee nieuwe clubrecords waard. De meisjes B-pupillen verbeterden met een tijd van 25,37s het (20 jaar oude!) clubrecord op de 4*40m estafette. En slotloper Milou liep later op de dag ook nog een nieuw clubrecord op de 40m met 6,67s.

Maar het allerbelangrijkste: het was een topdag waarop de atleten, broertjes en zusjes, ouders en opa’s en oma’s hebben genoten! Veelzeggend is dat de meisjes C-pupillen hun beker gelijk aan de trainer hebben gegeven, om zelf op het veld te gaan spelen. De trainer heeft de beker nog steeds…