Zweet
Bij het binnenkomen struikel ik bijna over Theo en Sjaak, die buikspieren liggen te oefenen in het gangetje naar het krachthonk. Als ik voorzichtig over ze heenstap zie ik (en ruik ik) meer dan twintig van onze topatleten op de vloer van een ruimte van nog geen vijf bij zes meter: het krachthonk van AV’23. Dat is per persoon: anderhalf vierkante meter. Mij lijkt dat gekkenwerk.
Al eerder heeft Els van Noorduyn de noodklok geluid. Door het huidige materialenhok erbij te trekken kan het krachthonk meer dan twee keer zo groot worden en is het ergste leed geleden. Onze vereniging zit vol architecten. Een bouwplan maken is dus geen probleem. Theo Danes is één van die architecten én een intensief gebruiker van het krachthonk. Bovendien zit hij (niet helemaal) toevallig in de Huisvestingscommissie. Toen eenmaal bekend was hoeveel het bouwbudget wordt, is hij aan het tekenen geslagen. Inmiddels is er het ontwerp naar Stadsdeel-Oost, onze huisbaas, met het verzoek om toestemming om dit plan te mogen uitvoeren.
Het plan van Theo komt er op neer, dat we het krachthonk uitbreiden ten koste van de ruimte waar nu o.a. de geluidsinstallatie wordt opgeslagen. Ook wordt het materialenhok bruikbaar gemaakt voor krachtsport en fitnesstraining. Het kleine trainings- en wedstrijdmateriaal verhuist naar de ruimte, die nu gebruikt wordt voor gewichtheffen. Het meeste grote wedstrijdmateriaal gaat naar ruimten van het stadsdeel. In alle ruimten voor krachtsport en fitness komt een nieuwe rubberen vloerbedekking.
De verbouw wordt mogelijk gemaakt door een flinke bijdrage van de Randstad, de hoofdsponsor van onze topatleten. Daarnaast verwachten we een bijdrage van het Stadsdeel-Oost. Begroting en financiering zetten we niet op internet, zolang het werk nog niet is aanbesteed, maar in de op 27 oktober door de ALV goedgekeurde verenigingsbegroting 2012 zijn de bedragen te vinden. Voor de echte liefhebbers zijn de kostenraming, de financiering en de planning op te vragen bij mij of bij één van de andere leden van de Huisvestingscommissie.
De aanbesteding willen we nog voor de kerst rond hebben. Dat betekent, dat er nog veel werk verzet moet worden: uitwerken van het ontwerp, technisch omschrijving opstellen, financiering definitief maken en tijdelijke trainingsaccommodatie regelen. Na vele jaren van praten en plannen maken, ziet het er nu toch naar uit, dat er wat gaat gebeuren. Dit is vooral te danken aan de vasthoudendheid van Els van Noorduyn.
Bijlage: het bouwplan