Uit het rommelhok, 15 maart 2017
Schoolsportdagen
Zoals elk jaar melden zich weer veel scholen, die op onze baan hun jaarlijkse sportdag willen organiseren. Vorig jaar waren dat 24 sportdagen verspreid over de periode van 22 april (Koningsspelen) tot het begin van de zomervakantie. Zelfs in september waren er nog een paar sportdagen. De baan huren ze van de gemeente. Maar als de school dat wil kunnen ze ook gebruik maken van onze kantine. Wij zorgen dan voor koffie, thee en soms zelfs lunchpakketten of ijsjes. De klant mag het zeggen. Vaak is er ook nog wat assistentie op de baan nodig; sjouwen met tafels en banken, elektra aansluiten en soms wat materialen uitlenen. De afgelopen jaren is gebleken dat onze oudere junioren graag komen helpen. Zeker als zij dat jaar hun eindexamen middelbare school doen en dus in de laatste maanden wat meer vrije tijd hebben. Een hele dag assisteren bij een schoolsportdag levert ook nog een leuke vergoeding op. Nou dan weet je het wel.
Inmiddels zijn al weer drie aanvragen voor het gebruik van onze kantine binnen (op 20 april, 21 april en 24 mei). Vrijwilligers voor deze bijzondere kantinediensten kunnen zich alvast melden bij Bart Boevink, email-adres: verenigingsmanager@av23.nl.
Buffelen met Bart
Gisterenmiddag had ik weer een afspraak met Bart Boevink, onze verenigingsmanager. We “sparren” dan wat en nemen de laatste roddels door. Het is altijd een feest om met deze waterpolo-trainer en actieve speler wat verenigingszaken door te nemen. Hij is van de tactiek en de korte sprintjes. Ik ben meer van de lange adem. Gisteren hadden we het over de inzet van de kantine tijdens de trainingspakkenwedstrijd en de Nescioloop. We maakten hierbij dankbaar gebruik van de uitgebreide rapportages van Jacqueline Kodden, vele jaren de coördinator van de kantine tijdens wedstrijden. Beide evenementen komen er binnen een paar weken aan en de kantine kan dan altijd een leuke klapper maken. Ik denk dan vooral aan de maximalisatie van de verdienste door scherp in te kopen en een uitgekiend assortiment en beprijzing. Bart heeft het vooral over het regelen van de bardiensten, het bedienen van de jury-leden en vrijwilligers en of Geline weer gehaktballetjes zou willen draaien.
Er moet de komende drie weken nog ontzettend veel geregeld worden. Maar Bart maakt zich geen moment zorgen. Komt allemaal dik voor mekaar. Ik bewonder zijn rust en koelbloedigheid. Na mij kwam Theo, de voorraadbeheerder van de kantinecommissie. Met hem ging het vooral over vragen als hoe hou je de voorraadadministratie bij, wat zijn handige prijzen en hoe moet het assortiment eruit zien. Ik heb er nog even bij gezeten, maar ben snel vertrokken toen ik merkte dat hier een uiterst geroutineerde oud-apotheker aan het woord was, die precies weet hoe je deze dingen moet organiseren. Dus sloop ik zachtjes weg.
Gratis fruit tijdens de trainingspakkenwedstrijd
Gaat het lukken om tijdens de komende trainingspakkenwedstrijd op 2 april gratis fruit voor onze kinderen aan te bieden? Geprobeerd wordt een supermarkt te vinden die ons op deze manier wil sponsoren. De SPAR naast station Science Park levert al gratis en voor niets zeventig lunchpakketten voor de vrijwilligers tijdens de Nescioloop een week later.
Maar waar blijft de concurrentie? DEEN supermarkt zit aan het Diemerplein en Albert Heijn zit net zo dichtbij aan de Linnaeusparkweg en een hele grote op het Diemerplein. Wie stapt op de bedrijfsleiders af en regelt een kist met fruit voor de trainingspakkenwedstrijd? Wel even in overleg met Bart Boevink graag.
Het idee is om naast al die candybars, roze koeken, zakjes snoep, broodje bal, knakworsten, AA-drankjes, Fristy en Chocomel ook appels, bananen, mandarijnen, paprika’s, tomaatjes, worteltjes en bleekselderie aan te bieden. Voor kinderen gratis, voor volwassenen vijftig cent.
Looptraining voor ouders
Elke zaterdagmorgen om een uur of elf vertrekt een flinke groep ouders van pupillen voor een stevige looptraining onder leiding van Robin Willems. Dit is een traditie van jaren. Deze groep bestond al in de tijd dat Jaap Bosschaart nog voorzitter van AV’23 was. Hij gaf toen die training. Inmiddels is de groep uitgegroeid tot soms wel veertig deelnemers. Hoog tijd voor een opsplitsing en het vinden van een tweede trainer.
Maar er is een maar! De laatste tijd beginnen steeds meer leden zich te storen aan het feit dat zij voor looptrainingen de volle contributie moeten betalen en dat deze ouders gratis kunnen trainen. En dat ook nog eens op de tijd waar de recreanten vroeger trainden. Deze training is toen op verzoek van het jeugdbestuur verschoven naar negen uur om ruimte te maken voor de kinderen. En nu zien zij de oudergroep lekker van elf tot twaalf gelijk met de kinderen op de baan trainen. Ggrommm, grommm. Knarrrs, knarss.
Maar het bestuur heeft nagedacht en heeft overleg gehad met de oudergroep. Een oplossing lijkt nabij. In ieder geval gaan de ouders wat betalen voor deze training. De vraag is, hoeveel? Deze ouders betalen jaarlijks al een flink bedrag aan contributie voor één en vaak meer kinderen. Vijftig euro per jaar lijkt voor iedereen acceptabel. Of was het per half jaar (net zoals de Flevoparkgroep)?
Ook zal als voorwaarde voor deelname gesteld (en gecontroleerd!) worden, dat je ook echt ouder/verzorger van een pupil bent. Tenslotte is afgesproken dat de training bij voorkeur niet op de baan plaats vindt, behalve de warming up en de cooling down. Dit om te voorkomen dat de jeugdtrainingen in het gedrang komen. Maar natuurlijk vinden de ouders en de kinderen (?) het wel gezellig om een beetje in elkaars buurt te trainen. Wordt vervolgd.